10 Beneficii Incredibile Ale Jucăriilor LEGO® DUPLO

Părinții adoră LEGO®, deoarece este o jucărie cu care copiii lor adoră să se joace și ajută la creșterea dezvoltării lor în multe domenii cheie în același timp. Nu numai asta, dar LEGO este o jucărie grozavă tot timpul. Micuțul tău se poate absorbi pe deplin în ea în timpul jocului independent sau întreaga familie se poate aduna în jurul mesei și construi ceva împreună.

Iată doar câteva dintre beneficiile de dezvoltare pe care copiii le pot profita atunci când se joacă cu LEGO® DUPLO®.

Dezvoltare socială

Adunați câțiva copii împreună să se joace cu LEGO DUPLO și veți vedea rapid cum facilitează dezvoltarea socială. Pe lângă învățarea copiilor cum să împărtășească și să se transforme, LEGO promovează și abilitățile de comunicare. Când copiii construiesc ceva împreună, trebuie să lucreze împreună găsind piesele și urmând instrucțiunile.

Adesea vedem că un copil are o personalitate mai dominantă decât alții și așa că sunt dornici să preia un rol de conducere în grup. Desigur, acest lucru nu înseamnă că alți copii vor fi de acord cu toate deciziile lor despre cum să construiască ceva. Așadar, jocul cu LEGO îi ajută pe copii să învețe cum să comunice cu colegii lor și (sperăm!) să soluționeze disputele fără să se certe.

Abilități motorii fine

V-ați străduit vreodată să separați două piese de LEGO în timp ce vă jucați cu copiii dvs.? Am fost cu toții acolo!

Chiar și cu piesele mai mari LEGO Duplo, este nevoie de o cantitate echitabilă de coordonare mână-ochi și chiar de forță pentru a prinde piesele împreună și a le despărți. Când copiii folosesc aceste cărămizi, aceasta le ajută să-și dezvolte abilitățile motorii fine. Aceste abilități joacă un rol în întărirea mușchilor din mâinile lor mici și îmbunătățirea dexterității, care este crucială atunci când cresc și încep să învețe să scrie.

Într-o societate în care mulți copii sunt adesea experți în glisarea pe ecrane, este extrem de important să ai ocazia să dezvolți acele abilități motorii fine.

Lecții STEM timpurii

Încercăm întotdeauna să ne gândim la modalități noi și creative de a introduce lecții STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) copiilor noștri de la o vârstă fragedă. Deși conceptele sunt elementare pentru astfel de copii mici, este important ca aceștia să fie introduși în aceste idei cât mai curând posibil.

Chiar înainte ca copiii să-și folosească cărămizile LEGO pentru a construi lucruri interesante, cărămizile pot fi folosite pentru a preda concepte matematice simple. Rugați-l pe micuțul dvs. să vă găsească cărămizi cu diferite numere pe ele sau să creeze stive dintr-un anumit număr de blocuri.

Dincolo de aceste idei simple, LEGO îi ajută pe copii să învețe să gândească în trei dimensiuni. Este destul de uimitor să vezi cât de repede își dau seama cum funcționează stabilitatea structurală. Mulți copii vor încerca, la început, să construiască un turn dintr-o singură coloană de blocuri doar pentru a vedea dacă se prăbușesc (și eventual se sparg!). Apoi, când vor încerca din nou, vor face modificări la bază pentru a o face mai robustă și capabilă să stea singură.

Rezolvarea unui puzzle

Nu contează dacă un copil folosește o broșură de instrucțiuni sau construiește complet din propria imaginație. Rezolvă un puzzle! Când copiii ridică bucăți mici în jurul lor pentru a forma o clădire, un avion sau o creatură, ei aduc ordine în haos. O găleată de cărămizi LEGO devine o nouă oportunitate!

Cauză / Efect

Modul în care două blocuri se pot lega între ele devine rapid modul în care ar putea fi aranjate și explorate o multitudine de cărămizi LEGO. Turnurile DUPLO sunt modul în care copiii învață despre consecințe, precum și despre conștientizarea spațială. În cele din urmă, ele pot prezice rezultatele: prea multe cărămizi vor răsturna un turn, o cărămidă mare pe o cărămidă mică este mai probabil să cadă.

Creativitate

Când copiii nu urmează broșura de instrucțiuni, atunci vedem creativitatea lor strălucind. Aceasta poate fi cea mai distractivă parte a jocului atunci când petreci timp cu micuțul tău, deoarece vei obține o perspectivă asupra modului în care funcționează creierul lor mic.

Încurajați-vă copilul să-și folosească imaginația și să încerce să construiască ceva la care visează. Într-adevăr, singura limită este imaginația lor (și numărul de blocuri pe care le au!). După ce au terminat prima lor creație, cereți-i să vă explice ce face și de ce le place. Creșteți creativitatea inventând împreună o poveste și construind mai multe lucruri și personaje care locuiesc în lumea fictivă a copilului dumneavoastră.

Răbdare

Clădirea diferitelor seturi LEGO poate dura timp și poate testa răbdarea copiilor, mai ales când acea piesă importantă LEGO durează pentru totdeauna să fie găsită! Într-o lume în care copiii doresc adesea mulțumiri instantanee, procesul de construire îi poate ajuta pe copii să înțeleagă că pentru a obține rezultate bune, poate dura timp și munca grea poate da roade!

Concentrare și focusare

Urmând instrucțiunile, planificând ce piesă urmează, așteptând rândul lor și ascultându-i pe ceilalți (când se construiește într-un grup) toate îi pot ajuta enorm pe copiii care uneori au nevoie de un ajutor suplimentar pentru concentrare.

Rezolvarea problemelor

Fie că copiii urmează un set de instrucțiuni de construcție sau construiesc ceva din imaginația lor, jocul cu LEGO necesită o rezolvare constantă a problemelor. Chiar vezi asta atunci când copiii se joacă împreună ca grup, dar fiecare copil își construiește propriul LEGO și sunt mai puține cărămizi disponibile.

Când își dau seama că nu au cărămizile exacte de care au nevoie pentru construcția lor, trebuie să se gândească la un alt mod prin care pot continua să termine obiectul pe care îl construiesc. Acest lucru îi obligă să se gândească la ceea ce au la dispoziție și la modul în care doresc să arate construcția lor în cele din urmă.

Jocul cu LEGO® oferă o oportunitate de a încerca idei noi fără teama de eșec, deoarece copiii știu că erorile pot fi reparate și că piesele care cad pot fi înlocuite. Este posibil ca lucrurile să nu fi funcționat așa cum au fost planificate, dar copii pot gestiona și depăși acest lucru.

Încredere în sine

Construcția unui set LEGO fie prin urmarea instrucțiunilor, fie dintr-o idee din propria minte le permite copiilor să obțină un sentiment de realizare, mândrie și să se bazeze pe încrederea în sine și credința de sine; conducând copiii să încerce sarcini mai complexe atunci când se simt pregătiți.

Cine ar fi crezut că acele bucăți mici de plastic colorate ar putea avea beneficii atât de uimitoare!?

Vizitați secțiunea LEGO Duplo pentru a afla despre toate seturile diferite care sunt disponibile.

LEGO DUPLO – Camion si Excavator Cu Senile

99 lei
Citește mai mult

LEGO DUPLO – Trenul Cu Aburi (10874)

319 lei
Citește mai mult

LEGO DUPLO – Camion De Pompieri

89 lei
Citește mai mult

LEGO DUPLO – Trenul Aniversar Mikey Și Minnie

179 lei
Citește mai mult
Share

Citește și...

Lasă un răspuns