ABILITĂȚI COGNITIVE
Jocurile puzzle sunt disponibile într-o gamă largă de teme și subiecte, cum ar fi litere alfabetice, forme, legume, numere, animale de companie, transport și culori. Jocurile puzzle cresc conștientizarea spațială vizuală și dezvoltă o înțelegere mai profundă a acestor teme și subiecte de către copii. Toți copiii învață diferit, iar puzzle-urile pot fi mijlocul lor pentru a înțelege anumite teme, cum ar fi literele alfabetului.
REZOLVAREA PROBLEMELOR
Finalizarea unui puzzle, chiar și cel mai simplu dintre puzzle-uri, stabilește un singur obiectiv de atins. Copiii trebuie să gândească și să dezvolte strategii cu privire la modul de abordare în atingerea acestui obiectiv. Acest proces implică rezolvarea problemelor, abilități de raționament și dezvoltarea de soluții pe care ulterior să le poată transfera în viața lor personală / adultă.
DEZVOLTARE MOTORĂ FINALĂ
Puzzle-urile sunt o modalitate distractivă pentru copii de a-și dezvolta și perfecționa abilitățile motorii fine. Când sunt implicați în jocul cu puzzle-uri, copiii trebuie să ridice, să ciupească și să prindă piese (unele cu butoane mici, cuie sau piese groase) și să le mute, manipulându-le în sloturi, sortându-le și încadrându-le în locurile corecte.
COORDONAREA MÂNĂ-OCHI
Jucarea cu puzzle-uri necesită un proces de încercare și eroare care implică o mulțime de manipulare a mâinilor și a ochilor. De exemplu, pe măsură ce un copil plasează o piesă din puzzle care nu se potrivește, vor încerca din nou acolo unde acțiunile lor implică să facă ceea ce văd de fapt.
STIMĂ DE SINE
Realizarea realizării unui scop aduce atât de multă satisfacție unui copil. Depășirea provocărilor implicate în rezolvarea unui puzzle le oferă într-adevăr un sentiment de realizare și mândrie în interiorul lor. Oferă un impuls încrederii în sine și stimei de sine, deoarece acest lucru îi pregătește pentru alte provocări din viață. Vezi aici cele mai noi jocuri puzzle disponibile în magazinul online Jucarici.ro.