Beneficiile Jocurilor De Potrivire

Învățarea abilităților de potrivire în perioada preșcolară îi va ajuta pe copii să potrivească literele și sunetele. A fi capabil să potrivească elemente și să explice de ce merg împreună este important pentru dezvoltarea abilităților cognitive.

Prin potrivirea obiectelor cu imaginile, copiii practică diferențierea vizuală, familiarizându-se cu imaginile unidimensională. Toate acestea sunt abilități importante de pre-citire.

Jocurile de potrivire îmbunătățesc limbajul, concentrarea și memoria. Cercetările au arătat o legătură între dislexie și memoria de lucru. Pentru a învăța cuvinte noi, trebuie să ne amintim fiecare segment de sunet, să le punem împreună și să ne amintim cum arată pentru o utilizare viitoare. Pentru a putea face acest lucru, copilul are nevoie de o memorie bună de lucru.

Copiii folosesc abilități de potrivire pentru a spune dacă două imagini, cuvinte sau litere sunt aceleași sau diferite. Învățarea potrivirii formelor și modelelor îi ajută pe copii să învețe să recunoască litere și apoi cuvinte.

Puteți ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile de potrivire utilizând mediul înconjurător. Copiii se pot uita pentru a vedea dacă pot găsi un alt exemplu de cuvânt sau literă în scrisul din jurul lor. Acest lucru nu numai că va consolida abilitățile de potrivire, ci și îi va face pe copii mai conștienți de mediul din jurul lor.

Oferiți o serie de activități care îi încurajează pe copii să asocieze obiecte, imagini, sunete și cuvinte. Asigurați-vă că activitățile sunt la nivelul potrivit pentru copii și acordați-le timp pentru procesarea informațiilor.

Oferiți zone liniștite în care copiii se pot angaja în aceste activități fără distragerea zgomotului. Utilizați jocuri cu sunete, jocuri de potrivire și jocuri de îndemânare, cărți cu caractere mari când citiți cu copii și indicați cuvintele în timp ce citiți.

Share

Citește și...

Lasă un răspuns