De ce jucăriile din lemn sunt cele mai bune jucării!

De fiecare dată când te gândești să cumperi o jucărie nouă pentru copilul tău sau chiar un cadou pentru copilul unui prieten, luarea unei decizii devine din ce în ce mai grea. Opțiunile sunt nesfârșite, fiecare arată mai bine decât cea precedentă și te lasă să te întrebi pe ce cale să mergi. La urma urmei, majorității dintre noi le place să cumpere jucării sigure, educative, ușor de utilizat și distractive.

În ambalaje luminoase, oferte atractive și tot felul de forme și dimensiuni, fiecare jucărie pare să ofere toate acestea și multe altele. Dar înainte ca jucăriile din plastic produse în serie să preia lumea, au existat întotdeauna jucării din lemn de diferite tipuri, de la blocuri până la mașini de jucărie. Acum câștigă un al doilea val de popularitate, deoarece au un set unic de avantaje.

Sunt mai bune pentru imaginație: majoritatea jucăriilor moderne cântă, dansează, se aprind și fac tot felul de lucruri fără a lăsa mult spațiu pentru jocul pretins. Cu jucăriile din lemn, „efectele speciale” sunt limitate din cauza naturii lemnului. În schimb, ele sunt adesea viu colorate și tăiate în forme distractive, dar restul este lăsat în imaginația copilului dumneavoastră. Acestea deschid o lume în care un copil poate cânta, face zgomote și poate aduce imagini mentale la viață fără niciun ajutor din partea jucăriei.

Ele ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine: jucăriile din lemn au o textură naturală pe care mâinile mici le place să o simtă, stimulând creierul și oferind experiențe senzoriale atât de necesare. Colțurile, marginile rotunjite, netezimea și rugozitatea lemnului contribuie la îmbunătățirea aderenței și a altor abilități motorii fine. Fie că este vorba doar de un simplu cub de lemn sau de un animal sculptat în mod elaborat, există întotdeauna ceva de care să fii fascinat.

Sunt mai sigure: Fără substanțele chimice, culorile artificiale și, mai presus de toate, plasticul care intră în majoritatea jucăriilor, lumea noastră ar fi mult mai frumoasă! Deși folosim materiale ecologice, certificate pentru copii, în tot ceea ce facem, nu se poate nega că lemnul este cel mai natural material posibil. Jucăriile din lemn sunt mai bune pentru copii și pentru mediul înconjurător atunci când provin din păduri regenerabile. Și, îți aduce copilul puțin mai aproape de natură și de varietatea ei minunată!

Sunt robuste: jucăriile din lemn nu se vor rupe la jumătate la primul semn de joc entuziast. Pot dura ani și ani cu puțină grijă pentru a le menține curate. Ce modalitate mai bună de a evita lacrimile în timp ce te joci decât o jucărie care rămâne întotdeauna întreagă? Și ca bonus suplimentar, este întotdeauna plăcut să nu trebuiască să vă grăbiți și să cumpărați în continuare jucării de schimb!

Devin parte a tradiției familiale: universul copilului tău se schimbă rapid de zi cu zi și pe măsură ce tehnologia crește cu tot felul de divertisment, este plăcut să-i păstrezi înrădăcinat într-o tradiție a timpului de joacă cu jucării din lemn care îmbătrânesc împreună cu familia ta. Există o frumusețe pentru ei care poate fi apreciată doar ca adult, dar vestea bună este că jucăria trăiește până când se întâmplă asta!

Așadar, gândiți-vă ce fel de jucărie ați dori să faceți cadou copilului dvs. sau copilului altcuiva. Gândiți-vă să le oferiți o jucărie semnificativă, plină de beneficii și bucurie! În magazinul nostru online găsești o gamă variată de jucarii din lemn pentru copii de la cele mai populare mărci din industrie.

Share

Citește și...

Lasă un răspuns