6 Metode Pentru Ameliorarea Durerilor De Dentiție La Bebeluși

În jurul vârstei de șase luni, de obicei, a sosit momentul: apariția primilor dințișori. Acesta este momentul în care salivația și fluxul sanguin la nivelul gingival cresc, iar bebelușul poate fi plângăcios și agitat. Atunci când unui copil îi ies dinții, nu este neobișnuit ca acesta să aibă dureri de dinți – și nu numai micuțul tău drag suferă. Ca părinte, și tu suferi.

Am adunat mai jos câteva sfaturi pentru a vă ajuta să ameliorați durerea generată de apariția primilor dințișori:

1. O compresă rece

Primul dintre sfaturile noastre pentru dentiție este simplu, dar foarte eficient: înmuiați o bucată de material textil (bumbac) curat sau o compresă sterilă medicinală (are un gust și miros mai ciudat) în apă rece, stoarceți-o bine și puneți-o în frigider. Când se răcește, împăturește compresa și dă-i bebelușului tău să-l mestece. Atenție: Nu vă lăsați copilul nesupravegheat! Există pericolul de sufocare atunci când vă ajutați bebelușul să sugă. Stai cu ochii pe micuțul tău tot timpul și totul va fi bine!

2. Jucării de dentiție

Dacă aveți deja o jucărie de dentiție pentru bebeluși puneți-o în frigider și lăsați-o să se răcească bine. Asigurați-vă că este curată! Fie că este vorba de un animal preferat sau de un fruct, forma nu contează pentru acest dispozitiv de dentiție. Cu toate acestea, este important ca copilul dumneavoastră să poată prinde bine jucăria.

3. O lingură de metal rece

Metalul rece este, de asemenea, un ajutor pentru dentiție, deoarece are un efect de ameliorare a durerii. Acesta poate fi folosit ca un ajutor atunci când bebelușului dumneavoastră îi ies dinții. Pur și simplu puneți o linguriță în frigider.

Când lingura este rece, frecați partea din spate a acesteia pe gingiile bebelușului dumneavoastră. Cu toate acestea, atunci când folosiți acest sfat pentru a ajuta la dentiție, amintiți-vă că metalul nu trebuie să fie prea rece. Lingura trebuie să stea doar câteva minute în frigider și niciodată în congelator.

4. Masajul gingiilor

Masarea gingiilor bebelușului poate ajuta, de asemenea, în cazul durerii de dentiție. Spălați-vă bine pe mâini, așezați-vă confortabil cu bebelușul și masați-i ușor gingiile printr-o mișcare circulară.

5. O îmbrățișare caldă

Petrecerea timpului cu părinții este uneori cel mai bun medicament pentru ameliorarea durerii de dentiție. Petreceți ceva timp cu bebelușul dumneavoastră, stați confortabil cu el, dați drumul la muzică liniștitoare și legănați-l ușor.

Acest timp de relaxare confortabil și liniștit nu este de ajutor doar în timpul dentiției. De asemenea, vă aduce amândurora o liniște binemeritată.

6. Medicamente

Dacă mucoasa bucală este iritată, gelurile sau picăturile de dentiție pot fi de ajutor. Acestea calmează inflamația și durerea, de exemplu cremele sau gelurile cu extract de mușețel. Periajul cu tinctură diluată de smirnă sau ratanhia* are un efect antiinflamator; întrebați medicul dumneavoastră despre acest lucru.

În cazul în care durerea este prea mare, singura modalitate de a ajuta un bebeluș să își calmeze durerile este să folosești un medicament pentru a calma durerea. Cu toate acestea, adresați-vă medicului pediatru înainte de a utiliza analgezice precum ibuprofenul sau paracetamolul.

Dacă simptomele sunt severe sau neclare, dacă febra este mai mare de 38,5 grade, dacă copilul are o infecție sau refuză să mănânce, trebuie să solicitați sfatul unui medic.

*Ratanhia (krameria lappacea) este o plantă ce crește pe solul arid din jurul orașului Arequipa în sudul statului Peru.

Share

Citește și...

Lasă un răspuns