Jocul De Rol Pentru Copii - Și Iată De Ce!

Pe măsură ce oamenii petrec mai mult timp cu copiii, își dau seama că jocul de rol, este ceea ce majoritatea copiilor se bucură să facă toată ziua.

Atunci când micuții tăi interpretează diferite personaje, îndeplinesc sarcini și comploturi imaginative.

Exemple de astfel de jocuri imaginative sunt salvarea prințesei, costumarea în pirați sau dragoni,

ora de ceai cu păpuși și campingul sub stelele din sufragerie.

Cercetările arată că aceste jocuri imaginative sunt esențiale pentru dezvoltarea limbajului și a abilităților sociale ale celor mici.

Dar cât de important și de necesar este jocul prefăcut pentru copiii mici? Ca părinți, care sunt responsabilitățile dvs. atunci când vine vorba de jocul de rol?

Importanța jocului prefăcut la copii

Când copiii se prefac că fac parte din familia regală sau  sunt agenți secreți, se pare că se angajează în jocuri simple pentru copii.

Utilizarea imaginației lor în timpul acestui tip de joc este vitală în dezvoltarea copiilor dvs. de abilități sociale, economice și cognitive.

Iată diferitele moduri în care jocul pretinde că este benefic pentru copii.

  • Permite copiilor mici să-și exprime liber sentimentele pozitive și negative și să experimenteze rezultatul mai multor alegeri într-un mediu controlat.
  • Dezvoltarea imaginației în timpul copilăriei îi face pe adulți creativi în multe dintre sarcinile lor de zi cu zi.
  • Adulții își folosesc adesea imaginația pentru a rezolva problemele, pentru a lucra eficient, pentru a se bucura de o carte sau un film, de a gândi creativ și de multe altele.
  • Jocul de rol îmbunătățește concentrarea la copii și crește capacitatea lor de a dezvolta abilități vitale într-o zonă de interes care favorizează succesul academic.
  • Angajarea în jocuri de rol și de imaginație este un mod sigur în care copilul tău poate face față anxietății sau stresului, deoarece îl ajută pe copil să se simtă mai sigur și liniștit.
  • Jocul de rol cu ​​colegii sau părinții este modul în care copiii învață să se lege social, să se exprime și să-și echilibreze emoțiile.

Sfaturi și idei despre jocul de rol

Puterea imaginației copiilor este un lucru frumos de văzut. Tot ce au nevoie pentru a se distra este foarte minim; timp, spațiu și, cu încurajarea ta, pot fi orice și pot merge oriunde, doar jucându-se.

Fără să se gândească prea mult, copiii pot crea aventuri și alcătuiesc în mod natural lumi întregi și dialoguri.

Cu sfaturile și ideile de mai jos, este posibil ca copilul dvs. să petreacă întreaga zi ocupată cu jocul prefăcut.

Nu este nimic în neregulă dacă copilul tău decide să se joace singur, cu prietenii sau cu un părinte – ambele sunt valoroase și importante.

Când copiii se joacă singuri, le îmbunătățește imaginația, deoarece își pot crea singuri jocurile.

Cu toate acestea, jocul cu colegii sau părinții le permite să își lucreze abilitățile sociale și emoționale prin imaginația lor.

Când participați la jocurile de rol cu ​​copiii, încercați să nu-i îndrumați și permiteți-le întotdeauna să preia conducerea.

Dacă au nevoie de ajutorul sau ideile tale, sugerează instrucțiuni și încurajează-i să gândească creativ.

Copiii mici nu au nevoie de jocuri scumpe. Cu ajutorul cuburilor de construit, hârtiei albe sau colorate, sau chiar o cutie de carton, ei pot crea diferite idei distractive.

De la o navă rachetă la un vehicul și chiar o barcă pirat, aventurile și emoția sunt nesfârșite.

Să faci o petrecere de ceai cu cei mici este o idee excelentă.

Cine a știut că oferirea copilului tău a unor jucării simple precum jucăriile din lemn, diademe din plastic sau costume de Halloween îmbunătățesc creativitatea.

Folosindu-și imaginația, copiii pot crea povești aventuroase despre cine sunt pentru scenariile pretinse.

Un alt lucru pe care copiii adoră să-l facă este să joace de-a bucătarul și să creeze delicii speciale în bucătăriile de joacă și apoi să servească clienții.

Animalele de pluș sau chiar părinții sunt adesea folosiți de copii drept clienți atunci când servesc mâncăruri din bucătăria de joacă.

Cea mai bună parte a bucătăriilor de joacă este că copiii devin interesați de gătit și de sarcini minore.

Moduri în care părinții pot încuraja jocul de rol

Dacă micuțul tău nu înțelege încă conceptul de joc de rol, s-ar putea să fie nevoie să participi și să te joci cu ei.

Urmarea acestor modalități simple de mai jos vă va încuraja copiii să se distreze și sunteți sigur că vă veți lega cu ei în acest proces.

1. Observați interesele lor. Nu vă copleșiți copilul cu prea multe jucării sau activități făcute simultan.

Începeți cu câteva jucării esențiale pe care credeți că le-ar plăcea și observați ceea ce le atrage interesul.

Dacă interesul unui copil este să se joace cu mașini de jucărie, puteți introduce o temă familiară făcându-i să joace de-a mecanicul.

Dacă sunt interesați de instrumente muzicale pentru copii, vă ajută dacă vă jucați voi cu jucăria prima dată.

Copilul tău va fi motivat să se joace atunci când îi urmezi exemplul și le vei oferi jocuri de care se bucură cu adevărat.

2. Faceți pauze când vă jucați. Este ușor pentru alte persoane să preia jocul pentru a arăta copilului neinteresat cum să se joace sau să se bucure de jocul de rol.

Prin urmare, asigurați-vă că toți participanții la joc fac pauză.

În acest fel, copilul dumneavoastră este încurajat să spună sau să facă ceva în timpul jocului.

Concluzie

Există atât de multe idei și moduri în care copilul tău se poate bucura de fiecare moment al jocului de rol.

Jocul de rol este modalitatea perfectă de a-i introduce pe micuții noștri vocabular nou, precum „prințesă”, „sabie”, „pirat” sau „zână”.

Când încurajați jocul de rol și lăsați imaginația copilului să conducă, probabil că nu vor rămâne niciodată fără idei distractive de făcut.

Mai mult, majoritatea scenariilor de joc pretind că reflectă viețile și experiențele copiilor.

Prin urmare, părinții participanți le vor permite să știe ce preia copilul lor în timpul interacțiunilor sociale și ce observă din relațiile oamenilor.

Share

Citește și...

Lasă un răspuns