Top 5 Beneficii Ale Copiilor Care Se Joacă Afară

În medie, copiii petrec patru până la șapte minute pe zi jucându-se în aer liber nestructurat, comparativ cu șapte sau mai multe ore în fața unui ecran.

Iată 5 motive bune pentru care este atât de important ca părinții să motiveze copiii să se joace afară, în aer liber.

1. Creșteți copii mai sănătoși din punct de vedere fizic.

Nicăieri nu este mai bun decât în ​​aer liber pentru a alerga, a sări, a arunca mingi, a lansa un zmeu, a prinde, a trage lucruri, a ridica și a transporta obiecte.

Toate aceste acțiuni necesită abilități motorii care se îmbunătățesc odată cu practica.

Copiii care se joacă afară fac exerciții aerobice și dobândesc abilități, cum ar fi împingerea și tragerea anumitor jucării de exterior în aer liber.

Studiile arată că copiii ard mai multe calorii în aer liber, contribuind la prevenirea obezității și la întărirea oaselor și mușchilor.

Jocul la soare acumlează cantități esențiale de vitamina D în organism, ceea ce înseamnă oase mai puternice și probabilitate mai mică de boli cronice.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, mulți copii au deficiențe de vitamina D.

2. Contribuie la dezvoltarea cognitivă și socială/emoțională.

Jocul în aer liber îi ajută pe copii să învețe să participe pe rând, să împărtășească și să dezvolte alte abilități comportamentale pozitive.

Este mai probabil să fie inventivi, să exploreze și să învețe despre lumea din jurul lor și să-și folosească propriile abilități.

În timp ce inventează și joacă jocuri cu frații sau prietenii, aceste interacțiuni ajută la îmbunătățirea abilităților de comunicare, cooperare și organizare.

În plus, aerul proaspăt și jocul liber reduc nivelul de stres.

3. Îmbunătățirea abilităților senzoriale.

Un studiu de optometrie și știință a vederii a arătat că copiii care se joacă în mod regulat afară au o vedere

la distanță mai bună decât copiii care sunt întotdeauna în interior. Preșcolarii, în special, învață lucruri noi prin simțuri.

Gândiți-vă la încântarea unui copil mic de a vedea animale noi (vedere), de a se opri la un strat de flori parfumate (miros și atingere),

de a privi apa formând bălți pentru a călca cu picioarele (auz și atingere) sau de a mânca un fruct din grădină (gust ).

Pe de altă parte, copiii lipiți de televizor și dispozitive electronice folosesc doar două simțuri (auzul și văzul).

Acest lucru poate afecta negativ dezvoltarea abilităților perceptuale.

4. Creșteți durata de atenție și concentrare.

Copiii care se joacă în mod regulat în aer liber sunt mai curioși, mai auto-direcționați și probabil să ducă o anumită sarcină mai mult timp.

Copiii care își petrec cea mai mare parte a timpului în interior, cu o expunere redusă la activități care necesită propria inițiere și urmărire,

arată o capacitate mai mică de a iniția sau de a participa la activități noi.

De fapt, studiile asupra copiilor diagnosticați cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție

(ADHD) au constatat că copiii cu ADHD care au petrecut timp semnificativ în aer liber au prezentat mai puține simptome.

5. Fericire și sănătate.

Lumina exterioară stimulează glanda pineală. Această parte a creierului este vitală pentru a ne menține sistemul imunitar puternic și pentru a ne face să ne simțim mai fericiți. Petrecerea timpului în natură este, de asemenea, asociată cu îmbunătățirea dispoziției și a fericirii.

Un bonus suplimentar este că copiii care se identifică cu natura au șanse mai mari să devină adulți care apreciază natura și doresc să protejeze mediul.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns