Importanta desenului pentru dezvoltarea copiilor

Unul dintre primele lucruri pe care le poate face un copil este să apuce creioanele colorate și să înceapă să deseneze. Și pe măsură ce noile tehnologii devin mult mai accesibile copiilor și familiilor lor, ele aduc cu ele noi modalități de a învăța abilități creative importante. Copiii învață să deseneze urmărindu-vă. Asta înseamnă că este minunat să desenezi cu ei. Vedem desenul ca unul dintre cele mai fundamentale dintre aceste abilități, iată doar câteva dintre motivele pentru care …

Desenul îi face pe copii mai expresivi

Copiii nu se pot exprima întotdeauna folosind cuvinte și acțiuni, așa că desenul este o altă formă importantă de comunicare și exprimare. Puteți obține o perspectivă asupra gândurilor și sentimentelor copilului dvs. prin desenele lor. A putea exprima ceea ce simt stimulează și inteligența emoțională a unui copil.

Îmbunătățește abilitățile motorii ale copilului tău

De la un mic mâzgălit la o capodoperă care ocupă un loc pe ușa frigiderului, desenul poate spori abilitățile motorii ale copilului de la o vârstă fragedă. Oferă o oportunitate de a practica ținerea corectă a unui creion și ajută la dezvoltarea acelor mușchi fini ale mâinilor, degetelor și încheietura mâinii.

Desenul dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor copilului tău

Când desenează, un copil se confruntă cu decizii multiple de genul „ce culoare ar trebui să folosesc aici?” Sau „Cum desenez un animal și conectez o parte a corpului său la alta?” Toate aceste întrebări le cer să rezolve probleme. Încercați să-i întrebați de ce au desenat anumite părți așa cum au făcut-o sau de ce au folosit anumite culori și vedeți la ce soluții au ajuns.

Le lasă imaginația să se elibereze!

Desenul permite imaginației copilului dvs. să devină mai activă. De fiecare dată când aceștia desenează ceva, își accesează imaginația și fac reprezentări fizice a ceea ce au în minte. Imaginația oamenilor le-a permis să creeze toate lucrurile pe care le folosim și ne înconjoară în viața cotidiană.

Desenul vă pregătește școala micuților

Desenul este una dintre bazele timpurii ale gândirii logice sau ale gândirii abstracte.

Fie că copilul tău este încă acasă sau la școală, desenul îi ajută să se pregătească pentru înțelegerea conceptelor mai dificile.

Învățarea acestor moduri creative de gândire la o vârstă fragedă pregătește un copil pentru educația viitoare.

Oferiți copiilor dvs. o varietate de materiale cu care să desenați, de exemplu

creioane colorate, acuarele, guașe, cretă, carioci, planșe și șabloane de desenat și nu uitați și instrumentele media digitale,

pentru a-i ajuta să se obișnuiască cu tabletele și alte computere pe care sunt sigur că le vor folosi frecvent în viitorul.

Există multe motive pentru care începutul de a desena devreme poate ajuta copiii să-și dezvolte abilități creative. Sperăm că unele dintre sfaturile de mai sus ți-au fost de ajutor – dar ne-ar plăcea să auzim și ideile tale! Cum încurajați abilitățile de desen ale copilului dvs. și ce fel de lucruri le place să deseneze? Înregistreză-te pe site și lasă un comentariu mai jos.

Citește și Cum să alegi cele mai bune creioane de colorat pentru copii

Share

Citește și...

Lasă un răspuns