Importanta jucariilor educative pentru copii

În magazinul nostru online, oferim aproape în principal jucării educative. Dar ce anume este educațional? La ce este bun? Chiar am nevoie de aceste jucării pentru copilul meu? Jucăriile educative ar trebui să fie folosite întotdeauna fără constrângere. Numai atunci are sens.

Joaca îl ajută pe copil să memoreze mai repede ceea ce a învățat și creează rețele permanente în creier. Acest lucru este, desigur, extrem de important pentru dezvoltarea copiilor. Jucăriile valoroase din punct de vedere educațional îi pot ajuta pe copii în multe domenii.

Ce este valoros din punct de vedere pedagogic?

În sens concret, valoros din punct de vedere pedagogic înseamnă că se referă la științele educației, aplicând concluziile și metodele științelor educației. Pe scurt, jocul sau jucăria respectivă este educativă și poate sprijini în mod pozitiv dezvoltarea copiilor.

Joaca nu este doar o distracție împotriva plictiselii copilului, ci și un mod de a învăța multe lucruri și noțiuni elementare în timp ce se joacă.

Chiar am nevoie de asta pentru copilul meu?

Desigur, jucăriile educative nu sunt absolut necesare, dar reprezintă o modalitate bună de a sprijini dezvoltarea copiilor. Ori de câte ori se ivește ocazia, copiii se dedică pasiunii lor preferate – joaca.

Acest lucru este înnăscut, ca să spunem așa. Bebelușii se nasc cu un creier „neterminat” care se dezvoltă treptat. Acest lucru se întâmplă mai rapid decât oricând în primii ani de viață. Peste 80 la sută din căile neuronale se dezvoltă în primii 3 ani de viață.

Cu entuziasm, ei explorează lucruri noi, le aprofundează pe cele vechi și dobândesc astfel competențe vitale. Jocul creează rețele importante în creier, iar ceea ce este învățat este stocat mai repede. Prin urmare, încurajarea jocului este foarte utilă.

Pe de altă parte, telefoanele inteligente nu sunt recomandate în primii ani de viață. Prea multe jucării strălucitoare și zgomotoase nu sunt, de asemenea, bune pentru copiii mici. Creierul copilului este suprastimulat. Conexiunile importante nu au loc. Copiii au nevoie de mișcare, de nevoia lor de a descoperi și de a explora.

Cum îmi pot sprijini copilul în mod eficient?

În principiu, copiii învață aproape singuri prin joc. Joaca și învățarea nu sunt contradictorii, ci sunt același lucru. Sprijinul ar trebui să fie întotdeauna adaptat la vârsta copilului. Provocarea excesivă sau insuficientă duce doar la frustrare.

Așadar, pentru un copil mic, jucăriile pentru abilități motorii sunt exact ceea ce trebuie. Jocurile de lipit, jocurile de stivuit, primele puzzle-uri, dar și jocurile cu mingi sunt ideale. Potrivirea culorilor și a formelor este, de asemenea, ideală pentru copiii mici.

Pentru copiii mai mari, este necesară concentrarea, primele numere și litere. Există multe jocuri de învățare diferite pentru aceste domenii. Pentru preșcolari și începutul școlii, aceștia trec și la citire și aritmetică. Dar, chiar și în general, jocurile de societate promovează abilitățile sociale și respectarea regulilor.

Bineînțeles, în magazinul nostru online Jucarici.ro puteți găsi produse potrivite pentru fiecare grupă de vârstă și pentru fiecare etapă de dezvoltare.

Share

Citește și...

Lasă un răspuns