13 Lucruri Pe Care Să Nu Le Faci Pentru A Crește Un Copil Puternic Mental

Creșterea unui copil mental puternic sau rezistent din punct de vedere psihic nu înseamnă că nu vor plânge când sunt triști sau că nu vor da greș uneori.

Puterea mintală nu îl va face pe copilul dvs. imun la greutăți, de asemenea, nu îl va determina să-și suprime emoțiile.

De fapt, este chiar opusul. Puterea mentală este cea care îi ajută pe copii să revină din momentele dificile.

Le oferă puterea de a continua, chiar și atunci când sunt afectați de îndoială de sine.

Un mușchi mental puternic, numit și rezistență la sters, este cheia pentru a ajuta copiii să-și atingă cel mai mare potențial în viață.

Dar creșterea unui copil puternic din punct de vedere psihic necesită evitarea din partea părinților a unor practici destul de comune,

dar nesănătoase. Am identificat 13 lucruri de evitat dacă doriți să creșteți un copil puternic din punct de vedere mental,

pregătit să facă față celor mai dificile provocări din viață:

1. Victimizarea

A pierde un joc sau a eșua la un test de la școală nu face din copil o victimă. Respingerea, eșecul și nedreptatea fac parte din viață. Învățați-i că, indiferent cât de dure sau nedrepte sunt circumstanțele lor, ei pot lua întotdeauna acțiuni pozitive.

2. Parentalitate din culpă

A ceda sentimentelor de vinovăție îl învață pe copilul tău că vinovăția este intolerabilă. Copiii care învață acest lucru nu vor putea să spună „nu” cuiva care spune „fii prieten și lasă-mă să-ți copiez tema” sau „dacă m-ai iubi, ai face asta pentru mine”. Arătați-le copiilor că, deși uneori vă simțiți vinovați nu veți permite emoțiilor voastre incomode să vă împiedice să luați decizii înțelepte.

3. Transformarea copiilor în centrul universului

Dacă îți faci întreaga viață să se învârtă în jurul copiilor tăi, aceștia vor crește crezând că toată lumea ar trebui să le satisfacă toate poftele și nevoile. La rândul lor, ca adulții autorizați, cu drepturi, nu vor ajunge prea departe în viață. Învățați-i pe copii să se concentreze pe ceea ce au de oferit lumii, mai degrabă decât pe ceea ce pot câștiga din aceasta.

4. Permiterea fricii să dicteze alegerile

Deși păstrarea copiilor în interiorul unei bule de protecție vă va scuti de multă anxietate, jocul prea sigur îl învață pe copil că frica trebuie evitată în orice moment. Arată-le copiilor tăi că cel mai bun mod de a cuceri frica este să o înfrunți direct și vei crește oameni curajoși care sunt dispuși să iasă în afara zonelor lor de confort.

5. Oferindu-le copiilor putere de decizie

Nu lăsați copiii să dicteze ce va mânca familia la cină sau să hotărască unde pleacă în vacanță cu familia. Acest lucru le oferă copiilor mai multă putere decât sunt pregătiți. Tratarea copiilor ca un egal, îi spulberă de fapt puterea mentală. Dă-le copiilor tăi posibilitatea de a practica preluarea comenzilor, ascultarea lucrurilor pe care nu vor să le audă și a face lucruri pe care nu vor să le facă. Lăsați copiii dvs. să facă alegeri simple, menținând în același timp o ierarhie clară a familiei.

6. Asteptăm perfecțiunea

Să te aștepți ca copiii tăi să aibă performanțe bune este sănătos, dar să te aștepți ca aceștia să fie perfecți este greșit. Învață-i că este în regulă să eșuezi. Este în regulă și normal, să nu fie super la tot ceea ce fac. Copiii care se străduiesc să devină cea mai bună versiune a părinților lor nu își vor deprinde valoarea de sine și de ce sunt diferți față de alții.

7. Lăsați copiii să evite responsabilitatea

Atunci când vă lasați copiii să renunțe la anumite treburi casnice sau să evite să-și găsească un loc de muncă după școală poate fi un gest de protecție. La urma urmei, probabil că doriți ca copiii dvs. să aibă o copilărie fără griji. Dar copiii care îndeplinesc sarcini adecvate vârstei nu sunt supraîncărcați. În schimb, câștigă forța mentală de care au nevoie pentru a deveni cetățeni responsabili.

8. Apărarea copiilor de durere

Sentimentele rănite, tristețea și anxietatea fac parte din viață.

Lăsați copiii să experimenteze acele sentimente dureroase care le oferă oportunități de a practica tolerarea disconfortului.

Oferiți copiilor dvs. îndrumarea și sprijinul de care au nevoie pentru a face față durerii,

astfel încât să poată câștiga încredere în capacitatea lor de a face față greutăților inevitabile ale vieții.

9. Să se simtă responsabil pentru emoțiile copiilor lor

A-ți înveseli copiii când sunt triști și a-i liniști când sunt supărați înseamnă că îți asumi responsabilitatea pentru reglarea emoțiilor lor.

Copiii trebuie să câștige competență emoțională, astfel încât să poată învăța să-și gestioneze propriile sentimente.

Învățați-l în mod proactiv pe copilul dvs. modalități sănătoase de a face față emoțiilor, astfel încât să nu depindă de ceilalți să o facă pentru ei.

10. Prevenirea copiilor de a greși

Corectarea temelor de matematică a copiilor dvs., verificarea dublă pentru a vă asigura că și-au luat prânzul și amintindu-le în mod constant să-și facă treburile nu le va face niciun favor.

Consecințele naturale pot fi unii dintre cei mai mari profesori ai vieții.

Lasă-i pe copiii tăi să se încurce uneori și cum să învețe din greșelile lor, astfel încât să poată deveni mai înțelepți și să devină mai puternici.

11. Confundarea disciplinei cu pedeapsa

Pedeapsa presupune să-i faci pe copii să sufere pentru faptele lor rele.

Cu toate acestea, disciplina este despre a-i învăța cum să facă mai bine în viitor.

Creșterea unui copil care se teme de „a avea probleme” nu înseamnă același lucru cu creșterea unui copil care dorește să facă alegeri bune.

12. Luarea deciziilor rapide pentru a evita disconfortul

Deși a renunța în fața unui copil care plânge sau a face treburile copiilor dvs. p

entru ei insuflă obiceiuri nesănătoase copiilor dvs. pe termen lung.

Îi vei învăța că sunt suficient de puternici pentru a persevera chiar și atunci când vor să renunțe.

13. Pierderea din vedere a valorilor lor

Mulți părinți nu le insuflă valorile pe care le iubesc copiilor lor.

În schimb, sunt atât de înfășurați în haosul de zi cu zi al vieții, încât uită să privească imaginea de ansamblu.

Asigurați-vă că prioritățile dvs. reflectă cu exactitate lucrurile pe care le apreciați cel mai mult în viață și le veți oferi copiilor tăi puterea de a trăi o viață semnificativă.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns