Cum să alegi o jucărie sigură pentru copilul tău

Jucăriile de calitate construiesc minți de calitate!

Jucăriile de înaltă calitate permit imaginației copiilor să înflorească, să inspire învățarea, să încurajeze mișcarea, să creeze încredere și să încurajeze creativitatea. Prin aceste calități, îi putem ajuta pe copiii noștri să dezvolte abilități motorii, gândirea critică și o curiozitate și dragoste de învățare care îi vor ajuta pe tot parcursul vieții.

Cele mai bune jucării pentru copii nu sunt întotdeauna cele mai fanteziste – ele sunt cele care stimulează imaginația copilului dumneavoastră. Iată câteva sfaturi atunci când cumpărați jucării pentru copii mici:

  • Alegeți jucării SIMPLE
  • Oferiți oportunități de JOACĂ DESCHISĂ
  • Copiilor mici le place să despartă, să pună la loc, să scoată, să introducă, să adauge și să construiască. Alegeți jucării „deschise” în sensul că copilul dumneavoastră poate juca multe jocuri diferite cu ele. De exemplu, blocurile de lemn care pot fi folosite pentru a face un drum, o grădină zoologică, un pod sau o navă spațială.
  • Expuneți la EXPERIENȚE SENZORIALE

Amintiți-vă că jocul este „opera” copilăriei. Jucăriile bune îi ajută pe copii să învețe noi abilități și să practice relațiile cu ceilalți și lumea înconjurătoare. Nu vă lăsați agățați de jucăriile specifice genului. Fetele și băieții trebuie să învețe să se simtă confortabil cu lucrurile și obiectele din lumea în care urmează să locuiască ca adulți.

Joacă-te cu copiii tăi. Face parte din distracția de a fi părinte!

Share

Citește și...

Lasă un răspuns