Avantajele Jucăriilor Educative Asupra Copiilor

Este clar: Copiilor le plac jucăriile! Dacă aveți îndoieli cu privire la asta, pur și simplu duceți un copil într-un magazin de jucării :).

Dar, jucăriile sunt mai mult decât distracție și jocuri pentru copii. Majoritatea jucăriilor oferă cel puțin o oportunitate pentru copii de a învăța. Cele mai bune jucării educative implică simțurile unui copil, le provoacă imaginația și îi încurajează să interacționeze cu ceilalți.

Bebelușii sunt dornici să afle despre lumea din jur și au multe de învățat. Fiecare nouă formă, culoare, textură, gust și sunet este o experiență de învățare pentru ei. Oferindu-i copilului jucării sigure și stimulatoare, îl vei ajuta să-și descopere simțurile. Zornăitoarele și jucăriile muzicale sunt preferatele copiilor.

Jucăriile cu culori contrastante sunt fascinante pentru bebeluși și stimulează vederea lor în curs de dezvoltare. Pe măsură ce cresc, sugarii pot folosi jucării pentru a explora permanența obiectului și relațiile de cauză și efect. De asemenea, au nevoie de obiecte precum blocuri care să le ajute să-și dezvolte abilitățile motorii și coordonarea mâinii-ochi.

Copiii mici se pot juca cu o varietate mai mare de jucării decât făceau când erau mai mici.

S-ar putea să se bucure în continuare de unele dintre jucăriile cu care s-au jucat când erau bebeluși și este în regulă.

Aceleași blocuri cu care s-au jucat acum un an sau doi le pot oferi oportunități educaționale noi și diferite pe măsură ce cunoștințele lor se extind.

Dar au nevoie, de asemenea, de jucării concepute pentru copiii de vârsta lor.

Sortatoarele de forme sunt grozave pentru copii mici.

Aceste jucării de sortat îi învață cum să potrivească anumite forme și culori și le oferă părinților posibilitatea de a-i învăța numele formelor.

Când copiii ajung la vârsta preșcolară, este timpul să începeți să învățați despre litere, cifre și abilități lingvistice.

Există o mulțime de jucării care încurajează acest tip de învățare, de la simple puzzle-uri alfabetice sau puzzle-uri cu cifre până la gadget-uri electronice de înaltă tehnologie.

Acestea pot oferi copilului tău un avans, prezentându-i lucrurile pe care le va învăța mai târziu la școală.

Copiii care sunt la școală își pot completa învățarea cu jucării distractive și educative.

Oferindu-le posibilitatea de a se distra în timp ce practică lucrurile pe care le învață în școală, le va spori păstrarea acestor lucruri.

Și când copilul tău găsește o jucărie educațională care îi place foarte mult, va fi probabil interesat să se joace cu ea, întărind lucrurile pe care le-a învățat.

Copiii pot învăța multe din joc.

Când îi oferi copilului tău jucării educative și te joci cu ei, îi oferă șansa de a învăța și de a se distra în același timp.

Iar educarea prin joc vă va ajuta copilul să păstreze lucrurile pe care le învață și să dezvolte o atitudine pozitivă față de învățare.

Share

Citește și...

Lasă un răspuns