Cele Mai Bune Jucării Montessori Pentru Bebeluși Și Copii Mici

Metoda de educație Montessori se bazează pe ideea că copiii sunt creativi și curioși în mod natural și, prin urmare, au deja cheile învățării despre lumea din jur.

Când căutați jucării care să favorizeze dezvoltarea unui copil, există trei lucruri de reținut – educație, implicare și divertisment. Jucăriile educaționale înbunătățesc abilitățile motorii, senzoriale și de rezolvare a problemelor copiilor. Jucăriile antrenante le permit să practice abilitățile sociale în timp ce se joacă.

De asemenea, încercați să săriți jucăriile alimentate cu baterie. „Când vă gândiți la tipurile de jucării care vor spori dezvoltarea unui copil, întrebați-vă dacă jucăria este alimentată cu baterie sau alimentată direct de copilul d-voastră.

Când un copil se angajează cu o jucărie alimentată cu baterie, va apăsa un buton în timp ce așteaptă să se distreze. Jucăriile „alimentate de copil” oferă oportunități de creștere, rezolvare de probleme, provocare, atingerea obiectivelor.

Aici intervin inspirate de educația Montessori care pur și simplu încurajează jocul imaginativ. Aceste jucării neutre în funcție de gen se potrivesc unei game largi de venituri și vârste.

Blocuri Moi De Construit

Aceste blocuri moi cu prindere magnettică vă vor menține copilul implicat în joc încă de la vârste foarte mici, chiar dupa 6-8 luni cand copilul deja poate apuca cu mâna. Cu toții iubim blocurile Lego. Dar când vine vorba de bebeluși și copii mici, doriți o alternativă mai sigură. Aceste blocuri moi și colorate mențin copiii distrați ore în șir. Blocurile sunt ușor de prins între ele (magneți incorporați) și de stivuit și nu vor răni pe nimeni dacă sunt aruncate sau călcate accidental. Acestea sunt construite din spumă moale și durabilă, iar micuților dvs. le va plăcea să construiască, să stivuiască și cel mai important să dărâme aceste blocuri super distractive sau să se joace cu ele în apă.

Puzzle-uri Montessori

„Montessori are legătură cu conectarea copiilor la natură”, deci este întotdeauna o idee bună să aduci lumea exterioară în interior. Explorarea ciclurilor de viață ale naturii este o parte importantă a dezvoltării educaționale. În loc să crească colonii de insecte în camera dvs. de zi, vă recomandăm să căutați câteva jocuri frumos realizate, care să prezinte modul în care funcționează natura. Puzzle-urile care descriu natura sunt foarte apreciate.

Blocuri / Cuburi Din Lemn

Unele dintre cele mai bune jucării educaționale pentru acasă sunt cele deschise, cum ar fi blocurile de lemn. Professori Montessori recomandă aceste blocuri din lemn care îi ajută pe copiii mici să își dezvolte abilitățile motorii fine, gândirea creativă, cauza și efectul. Blocurile din lemn sunt elementele esențiale în educația Montessori; ele oferă ore în șir de ore de jocuri creative, deschise. Aceste seturi de cuburi din lemn natural prezintă o lume a posibilităților.

Instrumente Muzicale

Aprecierea muzicii poate începe de la naștere. Mai întâi prin ascultare, apoi prin participare. Urmăriți chiar și cel mai mic copil reacționând la muzică și veți realiza imediat impactul puternic pe care îl poate avea asupra dezvoltării sociale, emoționale și cognitive. Mai mult, copiii mici trec adesea printr-o fază în care le place să facă zgomot în orice mod posibil; aceasta poate include lovirea jucăriilor împreună. Puteți satisface această nevoie de dezvoltare cu instrumente muzicale de dimensiunea copilului, cum ar fi cele de la Djeco.

Jocuri De Stivuit

Vă recomandăm, de asemenea, acest set de stivuire din lemn în formă de curcubeu sau piramidă. Piesele arcuite îi ajută pe copii să îmbunătățească coordonarea și să își folosească imaginația. Fiecare piesă poate fi folosită pentru a forma o grămadă de forme imaginare diferite, cum ar fi poduri și case, sau răsturnată pentru a deveni un pat pentru păpuși.

Acest curcubeu poate părea de bază, dar prin ochii copilului tău, oferă oportunități nesfârșite de joacă imaginativă! De la concepte timpurii, cum ar fi identificarea culorilor și dezvoltarea abilităților motorii fine, până la concepte mai avansate, cum ar fi construirea, jocul de rol, acest joc de stivuit va deveni rapid jucăria preferată.

Jucării De Gătit

O componentă importantă a învățării Montessori este centrată pe participarea copiilor la viața de zi cu zi. Participând la sarcini de zi cu zi, cum ar fi pregătirea mesei. Există atât de multe de învățat și de absorbit în timp ce gătești și pregătești masa. Copiilor le place să ajute la amestecare, turnare, amestecare, sfărâmare, rupere și lovire. Jcăriile de bucătărie pentru copii, precum aceste seturi de maijos, fac ca ajutorul în bucătărie să fie mai ușor, mai plăcut și mai sigur pentru mâinile mici.

Share

Citește și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?